torsdag 3 januari 2013

Vi jubilerar!

Jodå, så är det! Vi går nu in på vårt fjärde år här i köket och firar alltså 3-års dag idag, man kan ju undra vart tiden tar vägen egentligen? Men man brukar ju säga att tiden går fort när man har roligt, och det är precis så det är tycker vi. För vi trivs verkligen i vårt kök, både ute i cyberrymden och i lägenheten, och det har medfört så många positiva och fina upplevelser och möten! Vi har lärt känna människor som vi säkert aldrig hade träffat annars, besökt platser som vi inte tidigare ens ägnat en tanke och ätit så många nya maträtter som vi knappast visste att de fanns!
Vi är så glada för all respons som vi får och är fortfarande lika överraskade över att folk verkligen hittar hit!

I sedvanlig ordning blir det en tillbakablick på året som gått (tidigare återblickar hittar du här och här) och några av höjdpunkterna som det bjöd på, vi börjar väl i januari och redan där hittar vi en premiär:

Vi åt björnkött för första gången i vårt liv, så spännande! 
Anki övervann till Håkans stora glädje sitt motstånd till att äta indisk mat, tack vare ett fint brev som kom på posten. Korvtillverkningen fortsatte med fläskkorv som den gången fick stoppas på gamla hederliga viset pga maskinhaveri... Vi bestämde oss för att testa äta vegetariskt en gång i veckan och startade med en soppa.

I februari gav Håkan sej på att öppna rökeri på balkongen och rökte lax och hemmagjord Merquezkorv.
Vi kokte en smarrig björnbärsmarmelad och bakade en så vansinnigt makalös god chokladtårta. Mannerström var på besök i köket, vi kockade till vildsvinssadel och tog en liten tur till grannlandet.

I mars blev det en av de absolut godaste och mest intressanta sättet att tillaga en pastasås!
Vi fortsatte våra äventyr på indiska och käkade på Indisk restaurang i Malmö och jublade över att Starbucks äntligen hade öppnat! I köket vankades det en rimmad pippi som blev fantastiskt god och spred sig vidare till andras kök:) Vi visade också hur vilt det kan gå till när det kockas i köket...

Håkan gjorde modelldebut när han var på grisigt besök. Vi piffade till vårt kök så det inte råder något tvivel längre om vems det är. Det blev en utflykt till lågprismecka och ett recept på godaste citronkakorna!

I maj provade  vi att göra världens godaste kolasås, Dulche de Leche och serverade den till en marängbakelse, vilken hit det blev!
 Vi avslöjade stolt att vi blivit tillfrågade att vara med i årets upplaga av Bloggreceptboken (som numera också kan laddas ner som app till din telefon). Det märktes att grillsäsongen började ta fart, Affe och Håkan kockade mat tillsammans och vi fortsatte erövra Indien och gav oss på fredagstacosen och gav den ny smak.

Vi var på en helt otrolig helg i Värnamo där vi äntligen fick träffa flera av de bloggare som vi "lärt känna" i sfären, blev fotade av ICA-Buffé som var på plats och gjorde ett stort reportage om oss! Håkan hyllade träffen och gjorde en korv med Indiska smaker, vi fortsatte utmana tacosen och bjöd på en jordgubbspaj.

Juli kom och vi blev lite nostalgiska med en sallad Nicoise med tonfisk
Vi packade våra väskor och reste på semester, Anki firade födelsedag och vi sippade på jordgubbsmargarita.

I augusti var det tid för kantareller och vi kom på ett gott sätt att äta dom på.
Vi gav oss på det Indonesiska köket och mindes vår semester, en ny attiralj såg dagens ljus i köket och vi stod inte längre ut med gamla lilla kylen... Lite karamelliserat kött blev det också:)

Hösten gjorde intåg i september och vi kockade kalv med gnocchi
ICA-buffé damp äntligen ner i lådan och det var dags för en ny bloggträff, denna gången i vår stad!
Håkan fortsatte stoppa korvar och en väldans enkel och smarrig äppelpaj bjöds det på.

I oktober brainstormade vi fram en fylld fläskkotlett med italienska smaker.
Vi var på Matmässa med Carina och Affe, firade Håkans födelsedag och piggade upp oss med en efterätt. 

 November kom och med den ännu en premiär, ceviche på pilgrimsmussla.
Julen började göra sej påmind och vi fick äntligen satt vår egen glögg, vår tacoutmaning fortsatte och ytterligare en spännande detalj kockades till. Dom godaste kalljästa frallorna gjorde entre och det gjorde även Arlas jul- och nyårsrecept! 

Julmåndaden så och vi bjöd Freddy på vildsvinsrevben med en riktigt god grillsås.
Sillinläggningarna tog fart, vi tog oss an en besvikelse och segrade, Håkan slog till med en pressylta och Anki med en lingoncheescake. Nyårbörjade göra sej påmind med en finfin meny och en lyxig efterrätt. 

Så där ja, då har ni fått en snabb resumé över hur det har sett ut i köket 2012, en hel del godsaker blev det. Inte klokt så fort man glömmer bort allt som ätits, när vi satt och gick genom inläggen så var det flera gånger som vi hejade till och sa "Ah, där är den, och minns du den..."!
Nu ser vi fram mot det nya året och vad det kommer att bjuda på, vart det tar oss och vilka smakrika upplevelser vi ska få njuta av, hoppas ni hänger på:)

Smaklig spis! / Anki och Håkan

20 kommentarer:

  1. Grattis! Mycket gott som ni har levererat och frestat oss med.

    SvaraRadera
  2. Grattis tänk att vi började blogga samma dag:) Millas fyller 3 år i dag
    Ha det gått

    SvaraRadera
  3. Grattis till de tre åren, önskar er ett fint matår och självklart hänger vi på. Tack för all inspiration ni ger oss, vi suktar fortfarande efter en korvstopparlektion i ert kök! ;)

    Ja visst är det konstigt hur fort man glömt alla nya maträtter som avsmakats, vilken tur att då bloggen finns där allt är dokumenterat så man kan försjunka sig i minnen då och då.

    Kram på er fina bloggvänner!

    SvaraRadera
  4. Grattis på treårsdagen och tack för en härlig resumé!

    Mycket kommer jag ihåg och en del har jag ju testat, den rimmade pippin till exempel :-) Dock har jag ännu inte testat pastasåsen gjord på hel bit ost som bakas i ugnen. Tack för den påminnelsen (fast jag har den som favoritlänk också)!

    Visst är det roligt att titta igenom arkivet och se allt man har gjort under året!

    God fortsättning och tack för allt ni gör och bjuder på i ert kök!

    Kram + kram

    SvaraRadera
  5. Grattis på årsdagen! Tänk vad mycket härlig mat ni bjudit oss på under tiden :)

    SvaraRadera
  6. Grattis på 3-årsdagen, ser framemot att få följa er i flera år framöver

    SvaraRadera
  7. Underbar tillbakablick och stort grattis till era 3 år minsann! Hoppas innerligt att ni bloggar på i många år till... och så måste vi snart ses igen :)

    Den där pastasåsen bara måste jag göra... nej, jag har inte glömt den då jag har den i min to-do mapp som blir allt större och större...!

    Stor kram till er härliga människor!

    SvaraRadera
  8. Grattis på årsdagen! Jag följer er gärna i många fler år i ert sällskap och i erat smakrika, kreativa kök!

    SvaraRadera
  9. Grattis:) Så härligt mat-år ni har haft! Utvecklingen är så himla rolig att följa och tänk att ni har fått mig att äta mer fisk! ( till min mors förtret eftersom hon tjatat sen jag var ett äpple hög;)

    SvaraRadera
  10. hurrahurra och grattis! ja, visst är det underbart med all ny mat och alla nya kakor som man aldrig skulle ha testat om det inte vore för matbloggsvärlden :) den där pastasåsen har jag lagt i minnesbanken för att bjuda på när det är min tur att ha 3-rätters snart!

    SvaraRadera
  11. Stort grattis till er!! Och vilken matkavalkad ni bjuder på här .. Och hoppas det blir många år till med inspiration till oss!
    :)

    SvaraRadera
  12. Grattis till er fina blogg! Kram

    SvaraRadera
  13. Grattis å tack för all inspiration. :D

    SvaraRadera
  14. Grattis, grattis till er 3-årsdag! :)
    Tack för all inspiration!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  15. Många grattis till er härliga blogg =)

    SvaraRadera
  16. Vilket härligt år och grattis till bloggen:)
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  17. Grattis till de tre! Keep up the goot work!
    Så mycket gott ni lagat i år! Ni inspirerar mycket!!!

    SvaraRadera
  18. Grattis på 3-årsdagen! Fortsätt på samma sköna sätt! Helt fantastiskt vilken kavalkad av goda middagar.

    SvaraRadera
  19. Tiden på nätet går snabbt ibland! Stort grattis!

    SvaraRadera
  20. Vilket underbart inlägg och jubileum, stort grattis i efterskott! Ni är bara så fantastiska ju!! Önskar er all lycka till på det nya året och var rädda om varann! :) Stora, varma kramar Li.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!