måndag 7 december 2015

Färsbiffar med mango chutney


Det är minsann inte alltid en bild säger mer än tusen ord och i detta fallet bör det nog följa med en bokstavlig beskrivning av vad de där biffarna egentligen är för några. För vad som först ser ut som helt vanliga färsbiffar är egentligen mango chutneybiffar. Jojomensan minsann så är dom smaksatta med mango chutney och som om det inte räckte med det, så har dom fått sej en dos av rivet limeskal också. För limeskal och limesaft sätter sprätt på det mesta och så även dom här färsbiffarna.
Lime satte även sprätt på salladen ni ser där bakom biffarna, syran passar så bra ihop med avokadons lena smak och mangons söta dito.

Riktigt snabbt går det att röra samman och laga till dagens middag, man hinner knappast ens säga mango chutney förrän både biffar och sallad är på matbordet och ropar att det är dags att komma och äta!

Färsbiffar med mango chutney  2 port + matlåda
500 g färs
½-1 dl mango chutney
2 msk potatismjöl
½ lime, rivet skal
salt och svartpeppar
Rör samman alla ingredienser och låt blandningen vila någon minut.
Forma biffar och stek i smör på medelvärme ca 5 minuter på varje sida.
Servera med valfritt tillbehör.


Vi åt alltså en härligt frisk och fräsch sallad till våra biffar, ja några ugnsrostade sötpotatisklyftor fick också hänga med på ett hörn och det blev en väldigt lyckad kombination. Både mangotärningarna och avokadotärningarna hade vi i frysen, de där tärnade avokadobitarna är faktiskt av riktigt bra kvalité och dom är perfekta att ha på lut när man plötsligt blir så där lite spontan!

Mango och avokadosallad
½ paket tärnad mango
½ paket tärnad avokado
ca 5 cm purjolök, fint strimlad
ca 10 stycken suger snaps
granatäpplekärnor
½ lime, saft
olivolja eller rapsolja
Blanda samman frukt och grönsaker.
Droppa över olja och pressa över limesaft.
Servera!

Då fick vi en liten paus från julinspirationen och smakerna som följer med den, men hav förtröstan, för är det jul ni är sugna på så lovar vi er att nästa gång vi ses så är det just vad det blir!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

6 kommentarer:

  1. Mmm låter jättegott! Kul att läsa om avokadotärningarna, har sneglat på dem men inte vågat testa, men nu så! Tack för trevlig blogg! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi sneglade också några gånger innan vi vågade men vi är så glada att vi vågade. Det är ju lite svårt ibland med de där avokadosarna som inte är mogna precis i samma ögonblick när man behöver dom, och så är det ju smidigt att ha i frysen.
      Så roligt att vi kunde inspirera, hoppas det ska smaka och tack så otroligt mycket för din fina komplimang som gör oss så glada!

      Radera
  2. Mums på den salladen! Vacker bild åsså. Jag har inte provat de frysta tärningarna, men som han sa Caesar - tärningen är kastad, vilket man väl kan säga att ni har gjort nu!? Kastat i er allt detta goa! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mums apselutt! Tack, ja ibland så blir det extra lyckat och här tackar vi ljuset som fanns på balkongen. Prova och kasta dej ner du också, det är så kanoners i det goa:)
      Kramar

      Radera
  3. Ojojoj, den salladen alltså! Stort gilla på den!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!