torsdag 31 juli 2014

Drink på Loka Crush

Som vi skrivit tidigare så har vi skurit ner på vitt socker rejält här i köket, framför allt så är det herr M som verkligen har tagit ett krafttag om det vita sockret. Inte för att vi varit några vansinnigt stora konsumenter tidigare heller, men det har slunkit ner tillräckligt mycket för att det ska märkas en stoooor skillnad på hur det är nu. Tro nu för all del inte vi blivit några rabiata sockerhatare och att vi aldrig mer använder socker för så är det såklart inte - det hade nog inte riktigt fungerat - men det där okynnesnyttjandet har näst intill upphört.

I och med detta finns det numera aldrig läsk i köket, såvida det inte väntas middagsgäster eller liknande, och läskfrånvaron försvårar vissa övningar lite... t.ex är drinkblandandet lite svårare nu eftersom det ju så ofta hälls just läsk eller sockerlag i drinkarna. En del drinkar kan man ju så klart fixa med färskpressad fruktjuice andra drinkar är det ju lite svårare med, men nu har vi hittat en bra ersättare vid namn Loka Crush. Egentligen är vi inga fantaster av att köpa vatten på flaska, vi har så fint och bra vatten i våra svenska kranar så det är ju egentligen helt onödigt, men vi upptäckte i affären att detta inte var riktigt detsamma som "bara" vatten. Faktiskt blev vi väldigt överraskade när vi köpte hem flaskan med citronsmak och upptäckte att den var godare än vad vi egentligen hade förväntat oss... Redan vid första klunken började hittepådelen av fru Ms hjärna jobba om vad detta crushvatten kunde användas till, idag tänkte vi bjuda er på resultatet av det arbetet, en mojitoliknande drink.

Ett bra tips vad gäller vattenmeloner vill vi också servera er. 
Får ni hem en melon som inte bjuder på så väldigt mycket smak så pressa gärna lite lime över melonskivorna, vi lovar att de syrliga dropparna tar dom till nya höjder! 

Romdrink på Loka Crush    1 glas modell highball eller liknande
4 cl vit rom
Loka Crush citronsmak
ca 6 färska myntablad och gärna lite av stjälken också eftersom den ger en lite kraftigare myntasmak
pressad lime efter eget tycke och smak
Hacka myntabladen i mindre bitar och lägg i ett glas tillsammans med stjälkarna.
Häll i romen och krossa, "muddla", sönder myntan, använder du stjälkar så kan du pilla upp dom.
Pressa i lime och fyll upp glaset med Loka Crush, smaka av och justera om så behövs.

Huruvida detta är en ny och revolutionerande drinkblandning låter vi vara osagt, men har ni inte provat tidigare och gillar drinkar som är lite syrligare och inte så sötsliskiga kan detta kanske vara ett hett tips:) Den passar, som ni ser, finfint att svalka sej med på balkongen tillsammans med en god bok och lite tilltugg.
Naturligtvis går den att göra helt alkoholfri också, 
bara uteslut romen och dra på med mer mynta istället!

Tänk, nu har hela vår första arbetsvecka efter semestern redan gått och det är dags för oss båda att hålla helg, vi är ju båda som bekant lediga på fredagarna. Detta ska firas med en smarrig fiskmiddag och på våra tallrikar kommer det att ligga inkokt lax (recept på det hittar du här), hollandaisesås och nypotatis. En middag som tydligen kommer att avnjutas till Frälsningsarméns smäktande toner från torget! Huruvida vi sippar på en drink eller inte låter vi vara osagt, risken är väl att de Mårtenssonska ögonen stängs tidigt och att ni hittar oss båda snarkande i soffan framför tvn senare i kväll:) Det där med att börja jobba och vakna till väckarklockan på morgonen tar på krafterna!

Dock har den allra värsta hettan lagt sej i våra trakter nu och det märks faktiskt en hel del på energin. I den värsta värmeböljan fanns det nästan inte ork till någonting, det var knappt så tankeverksamheten fungerade ens en gång och några större aktiviteter har inte skett. Vi har inte ens orkat hälsa på hos våra bloggarvänner och då har det gått långt, det kan vi lova. Men i och med att regnet föll, föll också graderna och med det så steg energinivån. Inget ont utan att det har något gott med sej och när nu solen åter lyser så är vi lika tacksamma för det!
Nu ser vi fram mot vad helgen har med sig, än så länge är den ett oskrivet blad även om en av oss har hörts mumla något om fisk och rök... Hur det blir med den saken lär säkert visa sej både i vårt facebookkök och vårt kök på Instagram, glöm inte att hänga med där om ni är som vi - förviddna!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

8 kommentarer:

  1. Fräscht och vilket bra tips att pressa limejuice på melonen. Tack så mycket! Önskar er en skön helg, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vassego, de var så lite så. Även supergott på papaya om du gillar det.
      Kramar

      Radera
  2. Nä, så mycket bloggande, eller bloggläsande har det inte blivit i hettan! Men jag tror det ligger därunder och lurar och bara väntar på liiite kyligare temperaturer!
    Jag har undrat lite över syftet med Loka Crush - men nu fattar jag!
    Kram på er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, man orkar inte ens tänka i hettan och all tid man kan vill man ju spendera utomhus! Men så fort det kryper ner, ännu mer än nu, då jädrar tar det fart:)
      Skönt att vi kunde hjälpa till så du förstår, nu är det bara att spåna egna idéer, eller testa vår!

      Kramar till dej

      Radera
  3. Gaaah, gud vad gott! Låter galet fräscht. Hoppas ni har haft en finfin helg! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fräsch, friskt och gott, substantiven bara haglar:)
      Absolut, ni med har vi förstått,
      kramar till er

      Radera
  4. älskar drinktips! tack tack! loka crush gillar vi också, min favorit är den med hallon & persika (konstigt nog för jag avskyr allt vad hallonläsk heter annars), den skulle det nog också kunna bli en och annan fin drink av. hoppas allt är bra med er och att ni inte fått en blixt i huvudet! kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vassego, vassego! Säkert blir det en alla tiders drink av hallonen, vi gillar också dom alla tre. Ska testa en ny idé för päronsmaken denna helgen, får se om det blir som det är på "pappret":)
      Allt är bara bra, men hugaligen vilka blixtar som kommit, och inte en endast i hövvet... kanske det hade hjälpt?

      Kramar till dej

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!