söndag 8 september 2013

Veckans underlättare...

... har låtit vänta lite på sej och det hoppas vi att ni har överseende med. Vi har nämligen varit ute på vift denna härliga sensommarsöndag, det har varit marknadsdags i Lövestad och med det ett traditionsenligt besök hos Kalle och Hasse. Dock blev det inga fynd denna gången, det som stod på inköpslistan var antingen dyrare än i affärerna eller lyckades vi inte snusa upp det... Men men, det gör absolut ingenting, det är skönt att bara få komma ut och andas frisk lantluft, botanisera i den stora trädgården och smaska på bär och frukter. Avkoppling på hög nivå för både kropp, själ och hjärna, precis lagom sysselsättning får två trötta Mårtenssonare som var på trevligheter i gårkväll också:)

Men nu ordar vi inte mer om våra helgaktiviteter, istället beger vi oss direkt in till pudelns kärna och kikar på våra middagsförslag för kommande vecka, nummer 37 i ordningen:

Nej, vi har inte glömt bort bilderna på paj och italiensk torsk, dom ville bara inte vara med i collaget av någon mystifikisk anledning. Dock finns rätterna till åskådan i inläggen med receptet som du hittar när du klickar på länken:

Måndag: Veckans vegetariska blir paj med höstens goda rödbetor, fetaost och svarta oliver.
Tisdag: Torsk med Italiensk inspiration, mozzarella, oliver, basilika och körsbärstomater, passar både till potatis och pasta, säkert ris också.
Onsdag: Bacon, basilikablad och moozzarella i en köttfärslimpa. Det tycker vi kan passa fint denna lillelördag.
Torsdag: En kasslergryta med sötsur sås, vattenkastanj och ananas. Säkert inte kinesisk what so ever, men god är den:)
Fredag: Pastafredag och det blir med fläskfilé i en fyllig tomatsås med rött vin och basilika.
Lördag: En gammal höjdare vid det tjusiga namnet Herrgårdskyckling. Låter er dom inte luras av namnet, det är en lättlagad och smakrik kycklinggratäng det handlar om.
Söndag: Äntligen går det att mosa potatisarna så vi passar på att lägga en fiskgratäng som förslag här. Detta är en av de allra godaste vi lagat till, den kräver lite mer jobb men det är ju söndag och vi lovar att den är så väl värt det!

Den uppmärksamme läsaren fortsätter kanske notera att det nästan blev en Italiensk smakvecka och det kan vi lova att det inte alls var något planerat. Kanske är det vår längtan dit eller så är det vårt "resemålssökande" som gör sig påmint?

Nu väntar en styck skön soffa på oss, kanske vi tar och mumsar lite på äppelkakan som blev över från dagens utflykt innan vi stänger de ljusblå för kvällen.
Vi hoppas ni alla får en väldigt bra vecka,
på återseende.
Smaklig spis! / Anki och Håkan

7 kommentarer:

  1. Tack för goda och inspirerande tips!att temat sedan är italienskt gör saken inte sämre. Ha en bra vecka!

    SvaraRadera
  2. Den tackar man för. Har faktiskt gjort en skiss på veckans matlagande då jag faktiskt ska hålla mig hemma hela veckan. Blir nog en del gott även här!:)

    SvaraRadera
  3. Det kan aldrig bli för mycket Italien! Här har det också mumsats italienskt idag. Ha en härlig sensommarvecka!

    SvaraRadera
  4. Låter jättegott! Speciellt fläskfilé i tomatsås låter smaskigt! Det ska jag kika in på länken! :)
    Ha en fin måndag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  5. Italiensk vecka är aldrig fel! Jag blev mest sugen på en klassisk fiskgratäng, jag. Det var LÄNGESEN!

    Ha en skön vecka båda två!

    SvaraRadera
  6. Tack för veckans tips! Många goda förslag som jag vill provlaga.Imorgon ska jag och testa rödbetspajen för jag har en kníppe i kylen som väntar på att bli tillagade.

    Ha en bra start på veckan!Kramar

    SvaraRadera
  7. Italienskt är vår favorit. Rödbetor har jag som jag måste göra något med innan de blir för stora. Kanske funkar pajen med polkabetor!? Värt att pröva iaf.

    Här är det varmt men regnigt. Vaskramaren är ute och går och jag myser med levande ljus. Vi längtar efter att ni ska komma hit. Kram!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!