I dag blir ni bjudna på ett recept på kassler från Gröna lådan, vår allra största receptskatt i köket! Varifrån och när det är saxat har vi ingen aning om, det finns inga som helst ledtrådar på urklippet så någon gissning vågar vi inte oss på heller.
Receptet är lite annorlunda än de vanliga receptidéerna man brukar hitta på kassler, kul med omväxling som dessutom smakar riktigt bra:) Men att få paneringen att stanna kvar på köttet och bli jämn var inte det lättaste som kocken hade gett sej på, tyvärr har vi ingen riktigt bra lösning på det problemet, Möjligtvis skulle det kanske funka att lägga köttskivorna i en ugnsfast form, slå på paneringen och gratinera det hela i ugnen istället... Kanske vi helt enkelt får ta och testa en gång.
Parmesankassler med tomatsalsa 2 port + matlåda
Tomatsalsa
1 liten gul lök
1 burk krossade tomater
1 tsk basilika
1 vitlöksklyfta
röd chilifrukt efter eget tycke, smak och styrkan på chilin
salt och peppar
Finhacka löken. Kärna ur och ta bort de vita väggarna i chilin, finhacka den. Fräs löken och chilin i smör så de blir mjuka och glansiga. Häll i tomaterna, basilika och pressad vitlök. Låt salsan småputtra i 10 minuter, smaka va med salt och peppar. Låt salsan stå och gona till sej under tiden som du tillagar kasslern.
Parmesankassler
500 g kassler i skivor
2 ägg
2 dl riven parmesanost
½ tsk paprikapulver
2½ msk vatten
½ krm peppar
½ dl vetemjöl
Vispa ihop ägg, vatten, ost, paprikapulver, peppar och mjöl. Låt det stå och svälla en stund innan du panerar kasslern i röran. När du har doppat kasslerskivorna i smeten så steker du dom i en teflonstekpanna, stek så de får en gyllenbrun färg på båda sidor.
Servera kasslern med salsa, ris och grönsaker.
Dagens eftermiddag har vi ägnat åt en bilburen inköpsrunda på Ö&B och Rusta, perfekt att passa på att göra när vi kan låna bil. Det blir lite väl tungt att dra hem tunga kassar på cykel, även om det är mest lutar nedför när vi ska hem igen... Just nu står det en form med smarrigheter i ugnen, smarrigheter som vi läst om hos en kollega till oss, vad det blir får ni veta vid ett senare tillfälle.
Denna drinkbjudande dam fick följa med hem, kändes som att hon passade in fint i vårt julpyntade kök:) Lite fulsnygg, eller som Ankis mor alltid sa "Bonagrann" (skånskt uttal)...
Ha en fin kväll!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x