Något konstigt smög sej in på det ena, lite suddiga, fotot...
Middagen vi bjöd på var en gratäng med ris och kyckling, en helt ny rätt för vår del så det var ett litet vågspel. Men den visade sej vara hur god som helst och gick hem både hos oss och våra gäster. Som tur var gjorde vi en stor laddning och kan käka den även idag, skönt att ha maten färdig när man är lite trött och seg i skallen...
Kycklinggratäng med ris 4 port
4 portioner kokt ris av valfri sort, vi tog fullkornsris
500 g kycklingfilé
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g färska champinjoner
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
½ dl mango chutney
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
2 skivade tomater
1 dl riven ost
Dela kycklingfilén i 4 delar, bryn hastigt runt om och lägg över i en större gryta. Hacka lök och vitlök, strimla paprika och dela svampen i kvartar. Fräs grönsakerna och lägg ner dom i grytan tillsammans med kycklingen. Slå i crème fraiche, grädde, mango chutney, tomatpuré och paprikapulver. Smaka av med sambal så du får den styrkan du vill ha och låt det sedan småputtra 5-10 minuter.Häll ner riset i botten på en ugnssäker form, slå över kycklingsåsen, strö på osten och lägg på tomatskivorna. Gratinera 15 minuter på 225 grader. Servera med en grönsallad och mango chutney.
Idag har Håkans föräldrar varit hos oss och fikat, de fick smaska på efterrätten som blev över i går. Men vad det var och receptet får ni vänta med att få veta till en annan dag. Nu ska vi surfa runt hos våra "kollegor" och se vad de har hittat på i helgen, om de ätit någon god mat (vaddå om, klart de har...) och druckit något gott.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x