torsdag 1 april 2010

Västerbottensostpizza

I kväll har vi frossat i skaldjur och goda bubblor därtill, en smak av våren kändes det som. Vi provade ett nytt recept på pilgrimsmusslor som vi hittat i Karins blogg och som vi varit sugna på att prova en tid nu. Vi har grillat pilgrimsmusslor tidigare men aldrig tyckt att det blivit så jättegott som vi hade hoppats på. När vi sedan hittade basilikagratinerade musslor hos Karin så gav vi musslorna en chans till och vi blev inte besvikna! Nu vet vi att pilgrimsmusslor blir godast, i vårt tycke och smak, i ugnen med någon god smaksättare.


På bordet fanns även färska räkor, örtgratinerade musslor, västerbottenostpizza med kräftstjärtar, rökta musslor och lite ost och kex. Pizzan med kräftstjärtar passar ypperligt till skumpa, den smaksensationen får ni inte missa om ni gillar ost och bubblor. Har vi inte tid nog att själv göra pizzadegen (som i kväll) så köper vi färdig av märket Sara Lee och det blir nästan lika bra.

Västerbottenostpizza
Pizzadeg
1½ dl vatten
3½ dl vetemjöl
2 msk olivolja
½ msk salt
10 g jäst
½ dl hackad dill
Fyllning
200 g riven västerbottenost
Kör ingredienserna till degen i matberedare i 10 min, eller knåda för hand ca 15 minuter.
Låt vila 10 minuter.
Kavla ut degen och lägg på osten.
Grädda i ugn på 225 grader i ca 10 minuter.
Toppa med kräftstjärtar.  


Då har vi några härliga, lediga dagar framför oss, så skönt det ska bli att få ladda batterierna. Här nere i vår del av Skåne blir vi invaderade av människor som besöker konstrundan, ett säkert vårtecken. Själv ska vi äta borta både på påskafton och påskdagen. Påskdagen kockar Håkan tillsammans med Ankis svåger Affe, något som de även gjorde med bravur på juldagen, och bjuder sina respektive på en välförtjänt brakmiddag. Hur blir er påsk? Vad äter ni och hur firar ni?

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

2 kommentarer:

  1. Mmmmm så gott det ser ut!!! Glad påsk!

    SvaraRadera
  2. Vilken LYX!!!! Skaldjur och bubbel - det är fina grejer det :) Det ska jag nog också passa på att unna mig nu under ledigheten!
    Fin bild! :)
    GLAD PÅSK!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!