onsdag 10 februari 2010

Coq au vin med kycklingfilé

Börjar bli lite tjatigt att kommentera snön som faller hela tiden, så vi struntar helt enkelt i det!
I dag är det Håkan som har stått för planering och tillagning av middagen i vårt kök. Vi var båda sugna på någonting med kyckling så det blev en enklare variant av Coq au vin som just nu står och bubblar på spisen. Till det sak vi äta vitlöksbaguetter och sallad och vi tänker faktiskt njuta av ett glas rött vin till maten, för det tyckte vi kunde passa bra.

Coq au vin   4 port
1 röd lök
1 gul lök
1 stor burk skivade champinjoner
100 g bacon
4 kycklingfiléer
vetemjöl
1 vitlöksklyfta
3 dl rödvin
2 dl kycklingbuljong
persilja
salt och svartpeppar
Skär bacon i små bitar, skala och klyfta löken.
Bryn bacon, lök och svamp i en stekpanna och lägg sedan över det i en större gryta.
Skär kycklingen i mindre bitar, vänd bitarna i vetemjölet och stek dom i stekpanna.
Lägg över köttet i grytan, pressa i vitlök och häll i vin och buljong.
Låt det hela småputtra i 15 minuter, smaka av med salt och peppar, strö på persilja och servera.

Nu är äntligen är vårt sökande efter en ny vattenkokare över, Håkan har köpt en på Elgiganten idag. Det blev en tjusigt pianosvart av märket OBH Nordica.


Nästa köksapparat på önskelistan är en glassmaskin, men vi får se när vi hittar någon som vi gillar. Kanske någon av er har nåt tips på en bra sådan?

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!